Bloomberg HT’de Ender Merter’in sunduğu Reklamarkası programının 300. yayını olması nedeniyle programa konuk olan Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura, “Reklam sektörü ne kadar şeffaf ve güvenilir olursa sektörde büyümenin de o kadar sağlıklı gerçekleşeceğine” dikkat çekti.

Sektörün dünya üzerindeki rotasının şeffaflık ve güven üzerine kurulması gerektiğini” vurgulayan Pura, RTÜK yasasındaki revizyonlara ilişkin bir soru üzerine de, “Bütün gelişmeler iyi olacak diye umuyorum. Sektörün büyümesi sadece özel sektörün gayreti ile değil kamunun da katkısıyla gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

Açık Karşılaştırmalı Reklamlar konusunda ise, altyapının oluşması gerektiğini söyleyen Pura, “Erteleme değil, iptal olmalı. Bu değişiklikler olunca sektörün önü açılacak” dedi.

Programa telefon bağlantısı ile katılan RVD Reklam Kurulu Eski Başkanı Ramazan Ersoy, Pura ile birlikte reklam sektörüne birlikte büyük katkılarının olduğunu söylerken, RVD Başkanı Pura da Ramazan Ersoy’a Başkanlığı döneminde Reklam Kurulu’ndaki adaletli duruşundan ötürü teşekkür etti.

Pura, IAB Türkiye’nin, aynı gün kuruluş yıldönümü olması vesilesiyle kurucularından biri olarak kuruluş yıldönümünü de kutladı.

Yandex Navigasyon’u dört yıldır seslendiren tiyatro sanatçısı Sıla Erkan da programın diğer bir konuğuydu.

Programın tamamına ilişkin videoyu aşağıdaki link’ten izleyebilirsiniz;