İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği’nin (İDA), üçüncü kez düzenlediği PRİDA İletişim Ödülleri ve bu yıl Reklamverenler Derneği sponsorluğunda ilk kez verilen İDA Akademi Ödülleri 15 Ocak’ta Karaköy Novotel İstanbul Bosphorus’taki törende sahiplerini buldu.

İletişim sektöründen ajans, kurum ve dernekler ile akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen törende toplamda 61 ödül verildi.

PRİDA İletişim Ödülleri’nde bir yenilik yapılarak, jüri tarafından en yüksek puanı alan iki proje sahnede ödüllerini aldı. Başarılı iletişim çalışmalarına 42 ödül verilirken 8 iş birliği ve 4 iletişim ustası ödüllendirildi.

Bu yıl Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kategorisi ödülü ise VISA için gerçekleştirdiği “Kuralı Değiştir” isimli proje ile desiBel Ajans’ın oldu. Ödülünü RVD Başkanı Ahmet Pura’dan alan ekibi kutluyoruz.

1. İDA Akademi Ödülleri’nin Sponsoru RVD Oldu

İDA akademik çalışmalarını yürüttüğü İDA Akademi bünyesinde ilk defa başlatılan, Üniversite öğrencilerinin yaratıcı fikirlerini ve sunum becerilerini desteklemek ve başarılı bulunan projeleri hayata geçirmek amacıyla düzenlediği İDA Akademi Ödülleri de aynı gecede verildi.

“Reklamlarda Mesleki Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği” projesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi, “Eşit Bak” projesi ile Kadir Has Üniversitesi ve “Algılar ve Gerçekler” projesi ile İstanbul Üniversitesi’nden dereceye giren ilk 3 ekip ile birlikte Reklamverenler Derneği Yaratıcılık Özel Ödülü’ne “Dönüşümü Sen Başlat” projesiyle hak kazan Kadir Has Üniversitesi ekibi, RVD Başkan Yardımcısı Ayşen Akalın’ın elinden ödüllerini aldı.

Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu’nun verdiği brief’e göre, reklamda toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili farkındalık ve algı değişimi yaratacak bir kurumsal iletişim kampanyası hazırlayan öğrenciler, tören öncesinde fuayede kendilerine ayrılan alanda konuklara sunumlarını yaptı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği farkındalığı yaratmak adına emek vererek dereceye giren tüm ekipleri, onları destekleyen üniversite ve hocalarını gönülden kutluyoruz.

Ödüle hak kazananların tam listesine www.pridaodulleri.org ve www.idaakademi.org web sitelerinden ulaşabilirsiniz.