Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen 30. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali, 11-12 Ekim tarihlerinde “Aşkımızın Meyvesi Kristal Elma” sloganıyla Bomontiada’da gerçekleştirildi. Bu yıl 2336 başvurunun yapıldığı Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri Yarışması’nda 7 Büyük, 127 Kristal, 123 Gümüş, 94 Bronz ve 4 Özel olmak üzere toplam 355 ödül sahibini bulurken, 30 Yılda Yaratıcılığa Cesaret Veren Reklamveren Özel Ödülleri de 5 kurumsal üyemize verildi. Üyelerimiz Arçelik, Garanti Bankası, Turkcell, Türkiye İş Bankası ve Vodafone’u gönülden kutluyoruz.

Yaratıcılığa duyulan aşktan yola çıkarak “Aşkımızın Meyvesi Kristal Elma” mottosuyla sektörü kucaklayan Kristal Elma 2018’in seçici kurullarında bu yıl ilk kez reklamveren temsilcileri de yer aldı. Bu vesileyle, reklamveren jüri temsilcilerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Festivalin 2. gecesinde verilen bir özel ödül de, RVD ve RD’nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Özel Ödülü” oldu. Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu’muzun iyi örnekleri ödüllendirmek amacı doğrultusunda tasarlanan bu özel ödül, “Bu Kızın Öyküsü – Elidor” ile Manajans J. Walter Thompson Turkey’e (reklamveren: Unilever) verildi.