Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) koordinasyonuyla, Reklamverenler Derneği ve Reklamcılar Derneği liderliğinde yürütülen Küresel Unstereotype Alliance platformunun Türkiye Bölümü, kuruluşunun 2. yıldönümünü, düzenlenen bir etkinlikle kutladı.

Reklamlardaki toplumsal cinsiyete dayalı olumsuz kalıp yargıları dönüştürmeyi amaçlayan Unstereotype Alliance Türkiye bölümünün 13 Aralık tarihinde Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşen ikinci yaş kutlamasına platform üyesi markalar, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Etkinlikte ayrıca Platformun yeni üyeleri Bayer, GSK, Mullenlowe ve Odeabank için sembolik karşılama seremonisi düzenlendi.

Reklamverenler Derneği Başkan Yardımcısı, IAB Yönetim Kurulu Başkanı, Eczacıbaşı Medya & Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Dijital Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ayşen Akalın Unstereoyupe Alliance Türkiye çatısı altında paydaşların bir araya gelmesinin önemini şu sözleriyle vurguladı: “Reklamlardaki toplumsal cinsiyete dayalı kalıp yargıların dönüşümünü sağlarken tüm sektör paydaşlarının bir araya gelmesi, farkındalığın artması, markaların birbirinden beslenmesi, iyi örnekleri çoğaltması için çalışmaya devam edeceğiz.”
 
Reklamcılar Derneği Başkanı Volkan İkiler bu iş birliğinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu şu sözlerle dile getirdi: “Unstereotype Alliance Türkiye olarak reklamda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve zararlı kalıp yargılarla mücadele etmek en büyük hedefimiz. Bunu yaparken dünyadaki diğer ülkelere örnek olmak hatta liderlik etmek bizi gururlandırıyor.”