Ticaret Bakanlığı yetkilileri, üyelerimiz, Hukuk ve Sürdürülebilirlik Yürütme Kurullarımız, RÖK, Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği (KTSD) temsilcilerinin katıldığı “Çevreye İlişkin Beyanlar İçeren Reklamlar Hakkında Kılavuz” toplantısı, 21 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşti.

200 kişinin üzerinde katılım olan toplantı, Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Pura ve Başkan Yardımcımız Yeşim Koçyiğit’in açış konuşmalarıyla başladı. 

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erdem Biçer ve Ticaret Uzmanı Pelin Türk’ün kılavuzun genel içeriği ve örnek uygulamaları aktardıkları sunumlarıyla devam eden toplantıda, reklam uygulamalarına ilişkin soru & cevap bölümü de yer aldı.

Erdem Biçer yapmış olduğu konuşmada RVD, RD ve RÖK ile reklamların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ve bu iş birliğinden memnun olduklarını dile getirdi. Ayrıca “Yeşil Mutabakat” ile gündeme gelen, çevreye ilişkin reklamlar konusunda yürütülen iş birliğinin de sektör açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.


Kılavuz, reklamverenlere, mecra kuruluşlarına ve reklam ajanslarına yol gösterici olmayı ve tüketicilerin bilgi düzeyini arttırmayı amaçlıyor. Reklamverenlerin, reklam ajanslarının ve mecra kuruluşlarının, bu Kılavuz maddelerine uyum konusunda ayrı ayrı sorumlu oldukları belirtiliyor.

Toplantıda paylaşılan sunuma buradan,
“Çevreye İlişkin Beyanlar İçeren Reklamlar Hakkında Kılavuz” a buradan ulaşabilirsiniz.